Last Updated: 2021-04-16     Views: 116

Problem: Jag kommer inte in på sidan/kan inte öppna/ladda artikeln.

Lösningar:

 • Du måste gå via bibliotekets sidor, som till exempel söktjänsten på vår webbplats www.ub.uu.se, databaslistan, tidskriftslistan eller en sök-och skrivguide till exempel. Det går inte att gå direkt till tjänsten via t.ex. en sökmotor eller att du skriver in adressen i adressfältet på din webbläsare.
   
 • Radera kakor och cacheminnet i din webbläsare.
   
 • Testa i en annan webbläsare.
   
 • Säkerställ att biblioteket har tillgång till tidskriften. Sök på tidskriftens namn i Tidskrifter A-Ö och läs vilka nummer/årgångar vi har tillgång till. Var noga med stavning.
   
 • Om det inte fungerar att få tillgång till artikeln via söktjänsten, testa istället att söka upp tidskriften i Tidskrifter A-Ö, följ länken till tidskriften och sök därefter fram rätt artikel.
   
 • Testa att logga in i Medarbetarportalen/Studentportalen för att se om du skrivit rätt lösenord (användar-ID + Lösenord A). Det finns ingen koppling däremellan som gör att du kommer åt e-resurser efter att du loggat in där, men det är samma uppgifter, så om du inte kommer in där heller är något fel med din inloggning.

 

Problem: Jag kommer inte åt bibliotekets e-resurser trots att jag har loggat in i Studentportalen/Medarbetarportalen

Lösning: Det finns ingen koppling mellan bibliotekets resurser och Studentportalen/Medarbetarportalen. Du loggar in först när du klickat på den länk som ska ta dig till artikeln.

 

Problem: Jag kommer till tidskriftens webbplats istället för artikeln
Lösning: "Bläddra" dig fram till rätt nummer eller använd sökfunktionen på sidan om en sån finns.

 

Felmeddelande: "Du försöker nå en sida som endast anställda och studenter vid Uppsala universitet har tillgång till"

Lösning: Ta kontakt med prefekt eller motsvarande vid din institution angående beslut om behörighet. Läs mer i Medarbetarportalen